Wykaz podręczników do klasy pierwszej technikum w roku szkolnym 2022/2023
zawód: technik technologii żywności.
L.p.
|
Nazwa przedmiotu |
Tytuł |
Wydawnictwo |
1.
|
Język polski |
Podręcznik podany zostanie we wrześniu |
|
2.
|
Język angielski |
Klasy pierwsze dokonają zakupu podręcznika po teście diagnozującym |
|
3.
|
Język rosyjski |
WOT I MY PO NOWOMU 1 wyd. PWN (podręcznik ) |
PWN |
4.
|
Język niemiecki |
Podręcznik zostanie podany we wrześniu |
|
5.
|
Filozofia |
Spotkania z filozofią |
Nowa Era |
6. |
Historia |
Podręcznik podany zostanie we wrześniu |
|
7.
|
Geografia |
Geografia 1 - wyd. OPERON
|
Operon |
8.
|
Biologia (zakres rozszerzony) |
Biologia na czasie 1, podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozszerzony, wyd NOWA ERA, autorzy: M. Guzik, R. Kozik, R. Matuszewska, W. Zamachowski |
Nowa Era |
9.
|
Chemia |
To jest chemia 1.Romuald Hass, Janusz i Aleksandra Mrzigod |
Nowa Era |
10.
|
Fizyka |
Odkryć fizykę 1 Marcin Braun, Weronika Śliwa |
Nowa Era |
11.
|
Matematyka |
MATeMAtyka 1 podręcznik dla liceum i technikum, zakres podstawowy, W.Babiański, L.Chańko, (dla absolwentów szkół podstawowych) |
Nowa Era |
12. |
Informatyka |
Podręcznik zostanie podany we wrześniu |
|
13.
|
Bezpieczeństwo i higiena pracy przy produkcji wyrobów spożywczych dla zawodu technik technologii żywności |
BEZPIECZEŃSTWO I HIGIENA PRACY. Podręcznik do nauki zawodu. Krzysztof Szczęch, Wanda Bukała |
WSiP |
14.
|
Technika w produkcji cukierniczej dla zawodu technik technologii żywności |
Technika w produkcji cukierniczej, WSiP, Katarzyna Kocierz |
WSiP |
15.
|
Technologie produkcji cukierniczej |
Technologie produkcji cukierniczej, WSiP, tom II, część 1 i część 2 |
WSiP |
Coś się dzieje, ktoś się trudzi,
w Wańkowiczu się nie nudzi
05-870 Błonie
Łąki 2