Czcionka:

A+A-

Kontrast:

Technikum nr 1 - zawód: technik technologii żywności

Wykaz podręczników do klasy pierwszej technikum w roku szkolnym 2022/2023
zawód: technik technologii żywności.

 

 

L.p.

 

Nazwa przedmiotu

Tytuł

Wydawnictwo

 

1.

 

Język polski

Podręcznik podany zostanie we wrześniu

 

 

2.

 

Język angielski

Klasy pierwsze dokonają zakupu podręcznika po teście diagnozującym

 

 

3.

 

Język rosyjski

WOT I MY PO NOWOMU 1 wyd. PWN (podręcznik )

PWN

 

4.

 

Język niemiecki

Podręcznik zostanie podany we wrześniu

 

 

5.

 

Filozofia

Spotkania z filozofią

Nowa Era

 

6.

Historia

Podręcznik podany zostanie we wrześniu

 

 

7.

 

Geografia

Geografia 1 - wyd. OPERON
Zbigniew Zaniewicz
Numer dopuszczenia MEN - 1053/1/2019

 

Operon

 

8.

 

Biologia (zakres rozszerzony)

Biologia na czasie 1, podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozszerzony, wyd NOWA ERA, autorzy: M. Guzik, R. Kozik, R. Matuszewska, W. Zamachowski

Nowa Era

 

9.

 

Chemia

To jest chemia 1.Romuald Hass, Janusz i Aleksandra Mrzigod
Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy - Szkoła ponadpodstawowa

Nowa Era

 

10.

 

Fizyka

Odkryć fizykę 1 Marcin Braun, Weronika Śliwa
Podręcznik do fizyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum zakres podstawowy - Szkoła ponadpodstawowa

Nowa Era

 

11.

 

Matematyka

MATeMAtyka 1 podręcznik  dla liceum i technikum, zakres podstawowy, W.Babiański,  L.Chańko,

(dla absolwentów szkół podstawowych)

Nowa Era

 

12.

Informatyka

Podręcznik zostanie podany we wrześniu

 

 

13.

 

Bezpieczeństwo i higiena pracy przy produkcji wyrobów spożywczych dla zawodu technik technologii żywności

BEZPIECZEŃSTWO I HIGIENA PRACY. Podręcznik do nauki zawodu. Krzysztof Szczęch, Wanda Bukała
Wydanie VI/2019 (mogą być również wcześniejsze wydania np: I z 2013 roku).

WSiP

 

14.

 

Technika w produkcji cukierniczej dla zawodu technik technologii żywności

Technika w produkcji cukierniczej, WSiP, Katarzyna Kocierz

WSiP

 

15.

 

Technologie produkcji cukierniczej

Technologie produkcji cukierniczej, WSiP, tom II, część 1 i część 2

WSiP

 

 

Data dodania: 2022-07-16 16:29:45
Data edycji: 2022-07-19 12:58:39
Ilość wyświetleń: 538

Coś się dzieje, ktoś się trudzi,
w Wańkowiczu się nie nudzi

Motto naszej szkoły

Nasi Partnerzy

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Facebook
Facebook